top of page

PUBLIKATIONER

Anchor 1
ADEL  I  VOR  TID
af Henrik Holstein

Denne praktiske guide er et ukonventionelt opslagsværk, som ikke alene beskriver de regler og traditioner, der sætter rammerne for dansk og norsk adel i moderne tid, men som også behandler en del ting, som truede med at gå i glemmebogen. Der suppleres med historisk baggrund, anekdoter, eksempler og kommentarer. Adskillige paralleller trækkes til udenlandske forhold. Dertil kommer et varieret billedmateriale. 

Det er en veloplagt, informativ og ofte underholdende håndbog om adel og mange tilknyttede emner.

250 sider. (2016, Lindhardt & Ringhof og Dansk Adels Forening).  Køb den her:

https://gammelestrup.dk/vare/adel-i-vor-tid/  

Anchor 2
HEMMELIGE  HELTE
ved Henrik Holstein

HEMMELIGE HELTE er en samling overraskende og ofte bevægende beretninger om tyskere, som hjalp danske modstandsfolk og jøder under besættelsen 1940-45. Bogen giver anledning til en mere nuanceret opfat-telse af den tyske besættelsesmagt. Når det lykkedes modstandsbevægelsen at skjule eller evakuere mere end 90 % af Danmarks jøder, skyldes det primært at det tyske militær nægtede at deltage i jødeaktionen, og i visse tilfælde endog inspicerede udskibningen af jøder til Sverige. I mange tilfælde blev danskere hjulpet på flugt eller advaret af tyskere - således digterpræsten Kaj Munk, som desværre ikke ville lytte. Denne gruppe af diskrete helte, der nægtede at følge en 'førerbefaling', er ikke tidligere blevet behandlet.

Køb den her:
www.gucca.dk/hemmelige-helte-bog-p559301

Forside_a_1.jpg
  Bogen udkommer den 20. maj 2022
Anchor 3
Hans Christian Andersen's Visits To Denmark's Fairy-Tale Castles

Denne pragtfulde engelske Coffee Table bog skyldes bogudgiveren og fotografen Hans Henrik Tholstrup.

Oversat til engelsk af Henrik Holstein, som også har bidraget til teksterne i den engelske udgave.

Med ord og billeder følger vi i sporet på H. C. Andersen og ser hvor lidt de fleste af de herregårde, som han besøgte og boede på, har ændret sig. 

260 sider.

(Hans Henrik Tholstrup Publications)

bottom of page